Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

Як розповідає експерт, є теорія Когейна про стратегічну гегемонію у міжнародних відносинах, він якраз говорить про те, що насправді гегемонія вимагає величезних затрат від самого гегемона, йому доводиться відповідати на виклики, вкладати в інституції для того, щоб вони формували правила гри. І дуже часто, підкреслює він, навіть правила гри починають грати проти гегемона, і йому це може не подобатися.

«Бо є сили бути гегемоном або нема. А надувати цю кульку, якщо ти не можеш це робити… От зараз Венесуела. І що? Домовилися. А якби не домовились би? Єдина англомовна крана у Латинській Америці, де видобуток йде США і Британії. Знаєш, хто там військові? На 90% африканці, яких навчали у британській армії. Тобто напівколоністська історія, але унікальна, і ми бачимо, як розтягують ці конфлікти. путін – це про гегемона, виклики і відповідальність за те, що він гегемон. путін прямо сказав по Сербії, згадав Боснію і Герцеговину, недвозначно натякнув Європі, що вже наточив заточку, яку встромить під ребро ЄС», - нагадує Олексій Буряченко.

І саме тут, констатує гість програми, є нюанс, адже гегемонія – це про щедрість, а не про плюси для себе. На жаль, констатує він, трампісти розуміють свою гегемонію саме як плюси для себе, і це проблеми, цим вони рубають гілку, на якій сидять США, це призведе до ерозії в гегемонії, а демократи якраз вважають інакше.

«З іншого боку, якщо говорити про наші карти, які є у США, як мені здається, на жаль, оця карта про те, що у них росія має викликати страх, не дуже працює. Вони думають, що це десь в Україні, а до них це не дійде. Тобто умовно оця страшилка, вони думають, ну, так, ви розказуєте про це, але це у вас, а у нас тут такого не буде, у нас НАТО, ядерна парасолька і третє-десяте. Тут є нюанс, мені здається, на них ця риторика не зовсім спрацьовує вже», - міркує Олексій Якубін.

Популярні новини зараз

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені

Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман попередив Вірменію та Азербайджан про провокації.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко назвав особливості останніх масованих ракетних обстрілів України з боку рф.