Про це він розповів в інтервʼю Геннадію Кірії на каналі my.ua.

Як зазначає гість програми, лише сама реєстрація цього законопроєкту про мобілізацію викликала хвилю дискусій, на думку «Розумної політики» ця редакція недолуга. За його словами, вони мають свій альтернативний варіант, який прибирає відверто антиконституційні норми щодо обмеження прав і свобод громадян, зокрема, це про демобілізацію та про пільгові категорії, відстрочки.

«Кабмін закинув оцей законопроєкт, сподіваючись відчути настрої, і він відчув відповідні настрої. Цю ініціативу, давайте будемо відверті, однозначно погоджували з Офісом президента, як це завжди буває з кабмінівськими законопроєктами. Тому, коли говорять, що це ініціатива військових, я цьому насправді не вірю, не дуже вірю. Створили проблему – і героїчна боротьба за те, щоб цю проблему вирішити», - міркує Роман Бабій.

Принагідно він згадує пропозицію Безуглої про можливість купити бронь від мобілізації, яку вважає відверто дивною, адже це означає, що ми запроваджуємо на державному рівні можливість відкупитися від обов’язку захищати Україну.

«І ті, хто можуть собі це дозволити, або вже виїхали закордон, або придбали собі військовий квиток, який звільняє від військової служби. У будь-якому разі це своєрідне питання сегрегації українців. Це досить небезпечні речі у нинішній період», - підсумовує Роман Бабій.

Популярні новини зараз

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг розповіла, що будуть дуже жорсткі обстріли Харкова, але тим часом ЗСУ планують просування на фронті і наближається деокупація територій.

Також Знай.ua писав про те, що Фурса розповів, як на Україні позначиться уповільнення зростання світової економіки у 2024 році.