Він також зауважив, що БРІКС – це більшою мірою економічний майданчик, аніж політичний.

«Із 1 січня 2024 до обʼєднання БРІКС увійшли Єгипет, Іран, Саудівська Аравія, ОАЕ та Ефіопія. Це значне розширення, яке відбулося вперше за тривалий період: сумарна кількість населення нових країн-учасників об'єднання – близько 4 мільярдів осіб, а частка у світовому ВВП – 45%. Крім того, тут знаходиться майже половина всіх запасів світової нафти. Тому БРІКС – дуже серйозний економічний блок, якого не варто недооцінювати», – наголосив народний депутат.

Арсеній Пушкаренко окремо відзначив, що країни, які складають ядро організації, а це Китай, який відіграє ключову роль, Бразилія, росія, Індія та Південно-Африканська Республіка, розглядають БРІКС як представницький орган Глобального Півдня. Поки що економічний, а в перспективі – й політичний.

«Розширення БРІКС – це вже певний політичний крок, і росія цілком може намагатися скористатися таким інструментом. Тим більше, що цього року вона головує в цьому обʼєднанні», – вважає народний депутат.

Водночас він нагадав, що минулого року ПАР заявила, що виконає ордер МКС та арештує президента рф, якщо той прибуде до країни на Саміт організації, який проходив у Йоганнесбурзі. Тому замість путіна візит здійснив лавров. Також Арсеній Пушкаренко назвав позитивним сигналом для України відмову Аргентини вступати до БРІКС.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків

Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку

Комунальники запроваджують новий спосіб оплати рахунків: для українців шанс заощадити

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Показати ще

«Це ще одне свідчення того, що ми повинні активізувати діалог із країнами-учасницями цього обʼєднання», — наголосив народний депутат.