Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

«Передусім це скорочення держапарату. Тобто зараз повинен існувати такий держапарат, який потрібен під час війни. Нам не варто вже думати про мирні часи, тому що війна – це на довго», - підкреслює Павло Себастьянович.

Зокрема, він говорить про такі речі, як Міністерство молоді та спорту, що зараз є просто марнотратством. На думку гостя програми, питання молоді, спорту і навіть питання освіти – це до місцевої влади, місцевого бізнесу та громадян, вони самі під час війни можуть із цим впоратися, а фінансувати все це можна, наприклад, із земельного податку, його вистачить.

Ще одно проблема, розповідає він, полягає в тому, що у нас катастрофічно збільшилося фінансування силових структур у 2024 році: фінансування БЕБ – утричі, МВС, зокрема Національної поліції – більше, ніж увічі. І вся справа тут, пояснює гість програми, у тому, на що йдуть ці гроші, адже Нацполіція тільки за вересень закупила більше 100 автозаків, а от за весь 2023 рік вдалося купити тільки декілька реанімобілів.

«У нас же громадська організація «Контроль публічних фінансів», ми моніторимо закупівлі, і ми просто дивуємося з тих закупівель, які відбуваються прямо зараз. От зараз прямо, 2024 рік уже почався. А 2023 рік, останній квартал – 17 тисяч тендерів на купівлю легкових авто для чиновників», - розповідає Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг розповіла, хто буде наступним президентом США та чи підтримає він Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко прокоментував знищення російських А-50 та Іл-22.

https://youtu.be/czS4R-P1EOA