Про це він розповів на своєму каналі.

«Простежується, що росія діє класичними фланговими операціями. Це тактика малих кліщів, подивіться, що відбувалося зараз у районі Авдіївки, а перед цим рік тому ворог намагався так само оточити наше угрупованні у районі Бахмуту. Або тактика більших кліщів, коли вони намагаються охопити. І зараз ми це бачимо. Тобто, з одного боку, це Куп’янський напрямок, де атакують, з іншого – це Авдіївка, Мар’янка, і посередині – Бахмут», - розповідає Олександр Мусієнко.

За його словами, зараз є підстави говори про те, що ворог може пожвавити наступальні дії, інтенсифікувати бої, він розраховує досягти якість ще тактичні успіхи. Про це, додає експерт, говорив і президент Зеленський, що напередодні виборів дійсно в окупантів може бути мета просунутися, принести хоч якісь перемоги.

«Але, як показує практика, це буде енна кількість термінів, дедлайнів, які не виконають війська рф. Замість того, щоб доповісти про захоплення Донецької області, як планувалось у ворогів до кінця 2023 року, міністр оборони росії шойгу вимушений був доповідати путіну про так зване захоплення Мар’їнки», - зазначає Олександр Мусієнко.

До того ж, додає експерт, насправді це було знищення Мар’їнки вщент, тут постаралися російські бомбардувальники та артилерія. І, як наслідок, констатує він, росіянам доповідали про населений пункт, про який 99% із них ніколи не знали, не чули, і навіть зараз на картах не покажуть, зате «звільнили».

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків

Тарифи на тепло змінять, попри мораторій: скільки доведеться платити

Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, коли нарешті чекати рішення щодо законопроєкту про мобілізацію.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи справді між росією і НАТО почнеться війна у 2025 році.