Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Сценарій з білорусі розглядався який? Що вагнерівці мають зайти під виглядом мігрантів і вчиняти диверсії на території Польщі. Що робить Польща? Польща скликає консультації у рамках Північноатлантичного договору. І що робить НАТО? Розрахунок на те, що ряд країн скаже, що це не атака росії, це атака терористів, проводьте антитерористичну операцію, НАТО не втручається, росія виходить і всіма рупорами пропаганди кричить про те, що НАТО втратило єдність, вони слабкі», - розповідає Олександр Мусієнко.

Другий момент, додає експерт, полягав у тому, щоб спричинити кризу всередині НАТО. А відтак, продовжує він, Польща та країни Балтії почнуть думати, що робити у цій ситуації, наскільки взагалі вагомі заяви президента США про гарантії захисту і де ділася 5-а стаття НАТО.

«Мало хто враховує, що атака не обов’язково передбачає рух танків, дивізій, літаків. Чому BILD пише про гібридні виміри, про те, що буде дестабілізація зсередини? Тому що під цим виглядом можна хитати ситуацію, продемонструвати це як прояви якоїсь громадянської війни чи якихось терористів, формувань», - пояснює Олександр Мусієнко.

А далі, констатує гість програми, росії залишиться лише вирішити, як скористатися цією ситуацією: або ввести контингент, як вони це зробили у Криму у 2014 році, або щось інше, можливо, взагалі ввести своїй війська.

Популярні новини зараз

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гергель пояснила, що заважає українцям духовно рости.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, коли нарешті чекати рішення щодо законопроєкту про мобілізацію.