Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Багато людей пишуть про те, що ціни дуже сильно ростуть на різні послуги, товари. Хочу пояснити, чому це відбувається. Перше і основне – електроенергія. Підприємствам уже з 1 січня підвищили тариф на електроенергію. А компанії, щойно їм підвищили тариф на електроенергію, одразу підвищують ціни на послуги, товари», - пояснює Катерина Котенкова.

За словами журналістки, взагалі кажуть, що реальна вартість електроенергії в Україні в рази вища за ту, яку платять у побутовому секторі, тому йдуть розмови про скоре підвищення тарифу на електроенергію для населення. Як вона зазначає, експерти кажуть про 8 гривень за кіловат або більш поетапне підвищення на рівні 4 гривень.

«Приміром, заступник директора з досліджень аналітичного центру DiXi Grouр Богдан Серебренніков не сумнівається, що підвищення тарифу на електроенергію залишилося чекати не довго. І він вважає, що ціну на світло будуть підвищувати поступово у кілька етапів. І це при тому, що в Україні відновили відключення електроенергії боржникам», - розповідає Катерина Котенкова.

Окрім того, додає вона, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко взагалі розкритикував усі ці зміни, як і більшість експертів. Він заявив, продовжує журналістка, що громадянам розсилають незаконні платіжки з усіх видів послуг, а держслужби із захисту справ споживачів комунальних послуг не працюють.

Популярні новини зараз

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, чи готуються росіяни захопити Київ.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи зможе Трамп виконати свою обіцянку і зупинити війну.