Про це він розповів у своєму блозі.

«Велика кількість світових лідерів нарешті визнавала по черзі ось цей очевидний факт. Так, форум у Давосі був присвячений тому, що так, ми воюємо з росією. Так, буде війна з росією. Так, усім країнам НАТО треба прямо зараз бути готовими. Терміни називають різні. Одні кажуть, що за рік треба бути готовими, інші – за 10 років, як казав колись Пісторіус, міністр оборони Німеччини. А голова військового комітету (ред. – Роб Бауер) заявив, що через 20 років», – розповідає Михайло Шейтельман.

За його словами, потихеньку це усвідомлення прийшло до світу, що треба й Україну взяти в НАТО, про що заявив президент Польщі Дуда, що саме народи мають бути готові до війни, а не лише якісь професійні армії чи держави, про що у Швеції неодноразово заявляли.

Щодо Пісторіуса, зазначає експерт, то він наголосив на чергових загрозах з боку росії країнам Балтії (до речі, ядеркою загрожували вже й Німеччині), про можливий напад на країну НАТО протягом 5-8 років, тому закликає Бундесвер бути готовим до війни вже сьогодні, підтримав ідею обов'язкової військової служби та готовий відкрити доступ до військ Німеччини легіонерам.

«Бо вони розуміють, що воювати доведеться по-справжньому. Цитувати не перецитувати, якщо говорити лише про той тиждень, що говорив щодо цього Байден, Блінкен, Сунак, президент Латвії. Усі лідери західних країн встигли відзначитися з цією тезою про те, що НАТО має готуватися до війни з росією», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що енергетика – це справді сектор оборони та безпеки, у росіян ця сфера, вочевидь, працює погано, раз у Криму блекаут.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг зробила розклад таро та повідомила, що у світі відбуватимуться великі зміни влади у різних країнах.