Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, у нас багато неукраїнців зараз на фронті, є такі, що вже по 2 роки у штурмових бригадах, на передку, у Бахмуті. І що цікаво, додає він, ці люди не можуть отримати українського громадянства, дуже багатьом відмовляють, для цих бійців немає ніякої спрощеної процедури.

«Я знаю дуже велику кількість хлопців, які хочуть бути громадянами, сьогодні вони тут одружились, мають сім’ї. Хочу, щоб вони отримали це громадянство, це було би справедливо. Це будуть грузини чи це будуть азербайджанці, європейці… Я вважаю, що людина повинна хотіти бути громадянином», - пояснює Георгій Біркадзе.

Принагідно експерт згадує, що мав розмову з одним знайомим, який сказав, що ці грузини, які сьогодні воюють у ЗСУ, насправді не Україну люблять, а просто хочуть помститися росіянам за себе. На думку експерта, у такому разі ці грузини могли би мстити росіянам будь-де – у Карабасі, у Сирії, в Африці, не обов’язково для цього було їхати в Україну.

«Тому я впевнений, що є дуже багато грузинів, які дійсно люблять нашу країну, маю на увазі нашу Україну, вони приїхали нам допомагати. Хто би хотів ознайомитися з історією, то Україна була першою державою, яка допомагала Грузії у 1991-1994 роки. Тому я вважаю, що завжди потрібно пам’ятати, хто тобі допоміг», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки

Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував законопроєкт про множинне громадянство і пояснив, для чого його роблять і чи потрібен він Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи продасть Орбан своє право вето за розблокування грошей для Угорщини.