Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила дружина дипломата, директор Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ України Людмила Єніна.

Орденом Ріо Бранку вшановують гідні заслуги, громадянські чесноти, практичні дії та вчинки гідні почесної відзнаки. Відзнаку було засновано Президентським Декретом Бразилії від 5 лютого 1963 року.

Символічно, що орден Ріо Бранку було вручено 22 грудня – у День дипломатії. Саме дипломатичній службі більшу частину свого життя присвятив Євгеній Єнін, заступник міністра закордонних справ України (15 квітня 2020 — 6 вересня 2021). Варто нагадати, що саме до Бразилії відбувся один з останніх його візитів на посаді заступника міністра закордонних справ у травні 2021 року. Дипломат вважав стратегічно необхідним поглиблювати співпрацю з цією державою. Орденом Євгеній Єнін був відзначений у грудні 2022 року.

На жаль, реалізувати все задумане Євгенію Єніну не вдалося. Його життя обірвалося 18 січня 2023 року внаслідок авіатрощі гвинтокрила з керівництвом МВС на борту. Серед них був і Євгеній Єнін - перший заступник міністра внутрішніх справ України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Бразилії в Україні Нортон де Андраде Мелло Рапеста вручив нагороду Людмилі та Владиславу Єніними.

Популярні новини зараз

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Показати ще