Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Не хочу зараз говорити, щоб Словаччина щось віддавала комусь, тому що й так Словаччина ось така (ред. – маленька). Що там кому віддавати, я не знаю. По-друге, хочу подякувати Словаччині, що вони нам дуже допомагають по сьогодні, хто би що не говорив. Так, дійсно, вони за 2022-2023 роки надали допомоги в 1 мільярд 676 мільйонів доларів – це була військова допомога», - розповідає Георгій Біркадзе.

До того ж, додає експерт, сьогодні між Словаччиною та Україною зростає торговий обіг, тобто ми можемо будувати дійсно міцні відносини, ми сусіди, вони нам дійсно допомагають. Принагідно він згадує, що ми й багато техніки ремонтуємо у Словаччині, тому співпрацю треба розвивати далі.

«Але коли людина шизофренік, як Орбан, я не думаю, що щось зміниться. Ми бачимо, що не задоволені вже люди цим Фіцо, і ми бачимо, що люди виходять і про це кажуть. Сподіваюсь, що його найближчим часом не буде», - зазначає Георгій Біркадзе.

Так, констатує він, Фіцо став прем’єром не так давно, але у Європі вже багато разів таке було, що люди швидко йшли з посади, наприклад, у Британії не так давно. Тобто, підкреслює експерт, 3-4 тижні на посаді, а потім додому – це реально, немає нічого вічного.

Популярні новини зараз

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що на тлі появи законопроєкту про множинне громадянство потрібно подумати про наших бійців-іноземців.

Також Знай.ua писав про те, що Кулик розповів, чи може Північна Корея почати Третю світову війну з ядерною зброєю.