Про це він розповів на своєму каналі.

«Це вважається однією з основних авіаційних баз фактично в окупованому Криму. Тому це очевидні речі, коли ми кажемо, що це рух у правильному напрямку. Подивимося, скільки часу займе у ворога відновлення їхніх можливостей», - коментує Олександр Мусієнко.

За його словами, російське ППО там є, але тут нам на руку грає особливість географії, те, що Крим – півострів. Як пояснює експерт, якщо ви одну частину півострова розчищаєте з точки зору радарів і зенітно-ракетних комплексів, з іншого частини ви не побачите, треба перебазовувати. Тобто, констатує він, все одно будете ставити приблизно на тих же точках, це можна виявити, ще й розвідка працює.

Отож, стверджує експерт, наші сили вивчали доволі-таки активно, оцінювали можливості засобів ППО ворога з урахуванням того, що це півострів, зрозуміли, як це все перекривається, а тоді сконцентрувались на знищенні радарів, обійшли ППО.

«І не забувайте, що засоби протиповітряної оборони виводилися і виводяться з ладу, вони знищуються нашими силами, особливо радари, коли осліплюється ворог, а потім наносяться удари по командним пунктам або безпосередньо пусковим установкам. Тобто комплексні такі, комбіновані операції, які теж ввійдуть у підручники, як можна вражати об’єкти ворога», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що все одно наступ росіян вичерпається, їм не вистачатиме резервів, а одноманітні атаки дають можливість ЗСУ успішно їм протидіяти.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, чому новий главком не вирішить проблеми армії.