Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На думку експерта, мобілізація – це тема доволі скептична, і говорити про неї, коментувати новий законопроєкт мають передусім військові. Тому що, пояснює він, у законопроєкті є як мінуси, так і плюси, але проаналізувати усе максимально чітко зможуть військові.

«Але я впевнений, що буде багато правок у цьому законі. І думаю, відправлять цей закон на Венеціанську комісію, це також може бути», - міркує Георгій Біркадзе.

Тим не менш, констатує він, хай би що не було, але Україна має десь взяти людей, аби воювати з росією. На думку експерта, всі чоловіки повинні захищати нашу країну, це наш обов’язок, чоловіки повинні захищати, і сам він був на фронті у 2015 році, пішов би й зараз, тільки ось здоров’я не дозволяє. І ще одне питання, додає він, полягає в тому, скільки нова мобілізація коштуватиме країні.

«Ми сьогодні повинні рахувати, що від 20 тисяч – це мінімум на одну людину. Від 30 до 100 тисяч. Але я вважаю, що 100 тисяч гривень для чоловіка, який бере участь у штурмі, – це мало. Десь 200 тисяч на місяць – це було би добре. Це 5 тисяч доларів, вважаю, що для чоловіка, який на передку, це було би нормально», - міркує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, як вирішити мовне питання з Угорщиною.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв пояснив, чому ООН не може зупиняти війни та запобігати конфліктам.