Про це вона розповіла в інтервʼю Геннадію Кірії в авторському проекті «Увага: Кірія» на каналі MY.UA.

«На сьогодні практика показує, що з першим етапом медичної реформи ми впорались. Є певні питання, які треба вирішувати, але все це змінюється по ходу роботи. Ми маємо розуміти, що первинна ланка - це вхід у медичну систему. Тобто людина, її майбутнє здоров'я залежить від лікаря первинної ланки», - розповідає Оксана Дмитрієва.

Тобто, констатує вона, лікар має дзвонити пацієнту і питати про щеплення, запрошувати його на цю процедуру, перевіряти його стан здоров’я. Як пояснює депутатка, у нас серцево-судинні захворювання та онкологія на першому місці, і треба виявляти це на ранніх етапах, тоді навантаження на другий, третій рівень медичної системи буде меншим, а люди – здорові.

Принагідно гостя програми зауважує, що медицина стала більш доступна, хоча є випадки, над якими треба працювати, але така ситуація є в кожній системі. Зокрема, ковід, зазначає вона, провів аудит медичної системи, завдяки якому ми побачили недоліки, але все ще немає статистики, а результати бачити потрібно, чи покращується робота нашої медичної системи по різних захворюваннях.

«Зараз йдеться про переоформлення всієї медичної системи, бо після першої ланки лікарі направляють пацієнтів на другу ланку. Зараз має вже бути третя ланка - це вузько спеціалізована медична система. Але для цього інститути медичні повинні бути приєднані до єдиного медичного простору. Але це трішечки пізніше. І ми вже йдемо до завершення всього цього етапу. Національна служба здоров'я оплачує медичні послуги, що стосується інсультів, інфарктів, хірургічних пакетів, реабілітації. Можна сказати, на сьогодні відбувається змішаний другий і третій етап медичної реформи», - підсумовує Оксана Дмитрієва.

Популярні новини зараз

Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку

Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн розповіла, коли у білорусі можливий свій Майдан.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як Орбан погодився на виділення допомоги Україні.