Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, чомусь так відбувається, що росія сьогодні має право і можливості постачати своє зерно, і поляки не вважають це загрозою для своїх фермерів, це ніяк не порушує їхні національні інтереси. А ось українська агропродукція, констатує він, стала полякам кісткою в горлі, росії можна, а нам не можна постачати своє зерно.

«Я вважаю, що 100% тут є така політична складова, і я впевнений, що потрібно з цим розібратися Скажу відверто, сьогодні не можна, на жаль, піти до суду і вимагати від Польщі сатисфакції, тому що у нас війна, ми розуміємо, що є ВПК, де нам Польща допомагає, на жаль, ми не можемо нічого зробити, нам потрібно це. Якщо б сьогодні не було війни, я впевнений, що наша країна пішла би до європейського суду, ми би виграли, тому що до липня 2025 року ми маємо безвіз в агронапрямку», - пояснює Георгій Біркадзе.

До того ж, стверджує він, Польща завжди буде нашим конкурентом, цього не уникнути. Зокрема, зауважує експерт, сьогодні ми постачаємо агропродукції на рік на 23 млрд доларів, а коли закінчиться війна, ми будемо ще більше у це вкладатися і через 5 років будемо постачати її на 100 млрд доларів.

«Ви розумієте, наскільки це багато для Польщі? Вони це все розуміють, вони розуміють, що є економіка. Ми розуміємо і поляки також це розуміють, що ми конкуруємо на цьому ринку, і я в цьому нічого поганого не бачу. Але єдине, що ми сьогодні воюємо, розумієте, і не можна рівняти нас, ставити на одній дошці», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що з відставки Залужного і призначення Сирського далі роблять трагедію, але значення для нас мають тільки поставки зброї.

Також Знай.ua писав про те, що Хом’як розповів, як пережити стрес від війни і стати точкою спокою.