Про це він розповів на своєму каналі.

Як пояснює експерт, в обороні важливі не тільки фортифікаційні оборонні рубежі і споруди, адже вже було таке, що навіть найбільш укріплені ліні просто обходили, вони не рятували. Зокрема, зазначає він, це стосується Лінії Мажино, Лінії Зігфрида, Атлантичного валу.

«Тому що, крім фортифікаційних і оборонних рубежів, важливе правильне забезпечення озброєнням, особовим складом. Нічого нового не скажу. І важливе розуміння, де ворог може вдарити», - зазначає Олександр Мусієнко.

Наприклад, пояснює він, якщо зараз ми говоримо про те, що потрібно будувати третю лінію на Сході, добре, але, поки ми не збудуємо лінію на північному Сході, з флангу, де кордон з росією, ми не захищені. Тобто, констатує експерт, росія завжди може здійснити фланговий маневр, тобто вони завжди можуть наступити з території росії і обійти нашу лінію на Сході.

«Тому для оборони потрібно не тільки фортифікація, потрібно правильно влаштовані оборонні рубежі з артилерією, з великою кількістю засобів вогневого ураження, снарядами, авіацією яка б давала змогу бити по тилам ворога, і значною кількістю ракет щонайменше», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як можна знизити тиск на Авдіївку з боку росіян.

Також Знай.ua писав про те, що Струтинський розповів, чи можуть наші актори грати закордоном.