Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як зазначає гість програми, позиція щодо російсько-української війни має бути у кожної потужної країни, адже у світовій політиці це одна з перших тем, вона не виходить з перших шпальт центральних інформаційних видань, об неї ламають списи демократи і республіканці.

«Китай не може не реагувати. А як на неї реагувати? Сказати, що ми стаємо повністю на сторону України? А навіщо йому це робити, якщо у нього джекпот фактично по російській федерації, він її дерибанить, як хоче. От такий путін йому дуже зручний, слабкий путін, у якого немає варіантів, загнаний путін», - пояснює Олексій Буряченко.

Тому, констатує експерт, китайський представник сказав в ООН щось про мир у всьому мирі, хай і через припинення поставок зброї, аби конфлікт припинився. На його думку, ці заяви треба сприймати як робочі і не більше, а проти України Китай нічого не має. До того ж, додає гість програми, Китай налаштований максимально конструктивно, причому до всіх, тому що він дуже зацікавлений в торгівлі з ЄС, отримати всі логістичні можливості, бажано при цьому не посваритися із США.

Як повідомляв Знай.ua, Бюн розповіла, чому Україні затримують постачання зброї і чи отримає її Сирський.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, як ЗСУ потрібно влаштувати свою оборону у новій фазі війни.