Про це він розповів на своєму каналі.

«Мета, яка ставиться, політично-військова. Я от формулювання навмисне вжив, що саме не військово-політична, а політично-військова. От, дивіться, наступ на Роботине, Вербове. З військової точки зору це передове рішення, це щось дає проривне? Насправді ні», - стверджує Олександр Мусієнко.

За його словами, у цьому наступі більше політичної пропагандистської мети, яка дуже проста. Як пояснює експерт, це спробувати витіснити українські війська із позицій, які вони звільнили внаслідок українського контрнаступу у 2023 році, щоб потім пропаганда говорила, що от в України жодних здобутків, вони витіснені, лінія фронту вирівнюється, готується майданчик для подальшого просування окупантів.

«Тому це така мета, у якій більше політики, більше пропагандистського ефекту. Військовий компонент тут у тому тільки, щоб дійсно пробувати якомога більше зашкодити нашим військам, ослабити наші війська. От тут військовий компонент певною мірою присутній. А з точки зору просування, тобто захоплення цих територій, - ні. Тобто це не є така визначальна мета на сьогодні», - пояснює Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи блокують протести європейських фермерів поставки зброї Україні.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Ніранжан розповів, коли закінчиться конфлікт між Україною та росією.