Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, сьогодні в Україні дефіцит на рівні 37 млрд, було 42 млрд, але ми зменшили витрати і тепер ось такі цифри. До того ж, додає він, ми знайшли кошти, якими перекрили майже весь цей дефіцит, 18 млрд дає Європа, МВФ, Японія, Нідерланди, залишається ще 6 млрд.

«Щодо МВФ ми хочемо збільшити від 5 до 10 млрд, щоб вони нам надали цього року. Питання – а як жити далі у 2025 році? Яким чином? І ви знаєте, що ми за ці гроші, які нам дають, не можемо купувати зброю, ми ці гроші можемо витрачати тільки на економіку, тільки виплачувати зарплатню, пенсії», - зазначає Георгій Біркадзе.

Отож, констатує він, нам потрібно думати, де брати гроші, Україна ж не може просто так друкувати гривні, тоді МВФ відмовиться нам допомагати. Також експерт нагадує, що нічого в державі не працює безкоштовно, ні освіта, ні медицина, ні комунальні послуги, ми маємо платити податки, аби ці сфери функціонували.

«Я вважаю, що всі повинні платити, якщо ми хочемо гарного життя. Якщо ми не хочемо, потрібно просто не сплачувати. От і все», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн повідомила, що світ очікує на нову загрозу від росії, тому в найближчому майбутньому ми побачимо і новий союз в Азії, і нове НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував 4-річну роботу Шмигаля на посаді прем’єр-міністра Україні і заявив, що кращого варіанту поки немає.