Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, перші 12 пілотів пройшли навчання, чекаємо 6 літаків, до речі, у Румунії діє і функціонує великий навчально-тренувальний центр, це така найближча точка, де проходять навчання наші пілоти. Тим не менш, констатує він, насправді є питання щодо розгортання інфраструктури в України під F-16, про це пише і New York Times, і говорять у Нідерландах.

«Загальна кількість – 45 літаків, які ми маємо поступово отримати. В липні отримаємо 6. Чи буде це підсиленням для нас? Чи будуть вони виконувати завдання безпосередньо в районі лінії фронту і ловити російські літаки і збивати їх? Так, безумовно, але це будуть двобої, тому що і Су-35 будуть вилітати на такі полювання і намагатися вразити F-16», - попереджає Олександр Мусієнко.

Тим паче, повідомляє він, ворог уже застосовує дуже багато для того, щоби спробувати вражати наші наземні аеродроми, наземну інфраструктуру, яка передбачена до обслуговування F-16. За словами експерта, вони можуть збільшити кількість таких ударів балістичними ракетами.

«Тому, звичайно, є над чим задуматися, наші партнери зокрема, ми бачимо, не поспішають із цими рішеннями. 10 місяців уже пройшло від навчання наших пілотів, ну, чекаємо. Сподіваюсь що F-16 ми отримаємо з ракетами JASSM дальністю на 500 кілометрів, і вони будуть бити потужно по воєнній інфраструктурі ворога в окупованому Криму і не тільки», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кульпа розповів, як зняти блокаду з польсько-українського кордону.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи сподобається британцям призначення Залужного на посаду посла.