Про це він розповів у своєму блозі.

Принагідно експерт згадує пригожинський бунт влітку 2023 року, і от тоді були такі публікації в західних медіа, що, мовляв, США просять не втручатися у це ні Україну, ні «РДК», ні Легіон «Свобода Росії», щоб ніхто не заходив у Білгородську область і не розхитував ситуацію ще більше.

«І в момент, коли виникла така кризова ситуація, її потрібно було ще більше розхитувати всередині росії, це цілком логічно і зрозуміло. Але тоді наші американські партнери не зважилися на це, вони остерігалися, знову ж таки, ядерної зброї, знову ж таки, зайвої ескалації, вся ця термінологія вже нам відома. А зараз щось змінилося», - зазначає Олександр Мусієнко.

І зараз, констатує він, ми бачимо, що Легіон «Свобода Росії» пройшов через кордон із танками, це не просто так собі Україна йде у ва-банк, ні, це у будь-якому разі має практичну мету. За словами експерта, ця ситуація змусить росію відтягнути свої сили з лінії фронту, з певних її ділянок.

«Якщо не перекинуть, тим краще, тим далі зможе просунутися Легіон, тим далі вони зможуть там спричинити певні збитки, тим далі вони фактично будуть розбурхувати ситуацію всередині. Тобто зараз що найважливіше? Піднімати ситуацію всередині. У нас мало про це говорять, але перемогти росію дуже важко, практично неможливо без того, щоби спровокувати певні події і кризові явища безпосередньо в самій росії», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко прокоментував статтю New York Times про те, що Україна отримає перші 6 літаків F-16 вже у липні, а не у травні чи червні.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, хто винен у тяжких перших місяцях війни.