Про це вона розповіла у програмі «Культ особистості».

За словами гості програми, членство росії в ООН і в Радбезі досі гарантується зокрема фінансовою подушкою цієї організації з її боку. Як вона пояснює, безперечно, міжнародні організації значною мірою існують за рахунок членських платежів тих держав, які до них входять, а росія як велика держава вносить суттєвий фінансовий вклад ц функціонування ООН.

«Тим паче, упродовж функціювання і Організації Об'єднаних Націй, і європейських структур, я маю на увазі Ради Європи, її органів, коли росію ще не виключили із Ради Європи за її злочини проти України, вона вела активну і фінансову експансію у відповідних органах. У неї є фінансові потужності, вона вела досить серйозну кадрову експансію», - зазначає Марина Ставнійчук.

Отож, констатує юристка, на рівні ООН питання фінансування є вагомим фактором для членства росії, але також апарат ООН і відповідні комітети, сформовані при Генасамблеї ООН, тощо насичені російськими кадрами.

«Комісія Організації Об'єднаних Націй, яка вивчає питання геноциду і злочинів на території України з часу воєнної агресії 2014 року і повномасштабної воєнної агресії у 2022 році. Її звіт був декілька місяців тому, і вона не вбачає злочинів геноциду на території України. Це використала російська пропаганда достатньо серйозно і до тепер використовує. Тим не менш, комісія все ж сказала про те, що це не виключає накопичення нових відповідних фактів і їх переоцінки», - розповідає Марина Ставнійчук.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що наше суспільство часто дивиться на публічних осіб інфантильно та міфологізовано, і ось саме Залужний потрапив у цю історію.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чому США втратили своє лідерство у підтримці України.