Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Це стратегічний погляд Макрона, це його спадщина, це боротьба за лідерство і це відповідь на питання, а що робити, якщо в листопаді перемагає Дональд Трамп і він таки робить те, що говорить. Тому що він може зробити абсолютно інше і протилежне навіть, але й може зробити те, що говорить, тобто покинути Європу, розвернутися спиною до цього і зайнятися іншими речами. Що тоді робити Європі?», - пояснює Олексій Гончаренко.

Як він зазначає, раніше довгий час Макрон вірив у велику Європу від Владивостока до Лісабона, ця ідея йому подобалася, вона дуже класна, та й багато хто в інших країнах і навіть в Україні це підтримували, що таке можливо. Тим не менш, констатує нардеп, 2014 рік показав нам правду, а решті знадобився ще 2022 рік, щоб остаточно позбутися ілюзій про цивілізованість росії. Тому тепер, стверджує він, ми бачимо войовничого, жорсткого і дуже класного Макрона на міжнародній арені.

Щодо ситуації у самій Франції, розповідає гість програми, то заяви Макрона викликали там бурхливі дискусії, у нього серйозна опозиція і справа, і зліва. Якщо згадати президентські вибори 2 роки тому, зазначає він, то першим йшов Макрон, за ним Ле Пен, і далі Меланшон, «Нескорена Франція», це фактично комуністи. І Макрон серед них, констатує нардеп, займає центристську позицію, безумовно, опоненти будуть його атакувати на тему України і росії.

«Але Європа дуже сильно змінилася за ці два роки, не треба цього недооцінювати. Давайте не забувати, що Франція була з тих країн, які рік тому на саміті НАТО у Вільнюсі були готові підтримати запрошення України. Вибачте, це неймовірні речі, які раніше уявити собі не можна було, а це відбувається. Давайте не забувати, що без Макрона Україна не отримала би і позиції Франції, і Німеччини, Україна ніколи б не отримала статус кандидата в Європейський Союз. Тому відбувся стратегічний перелам, він буде мати величезні наслідки, але просто на це потрібен час», - підсумовує Олексій Гончаренко.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що буде після того, як ЗСУ отримають F-16.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи вдається нам перекрити дефіцит бюджету.