Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, у Балтійському морі насправді відбуваються цікаві речі. Як він розповідає, у росіян там стоять системи джемінгу, вони підмінюють gps-координати, і, якщо подивитися на мапу, то десь біля санкт-петербурга чи кронштату буде стояти судно з прапором Мавританії, але насправді російський корабель. Отож, констатує він, там дуже потужно працює джемінг, протидронові пастки, приглушення сигналу.

«Я не знаю, можливо, вони українських дронів остерігаються вже і в Балтійському морі. Або є інший сценарій, тому що наші партнери дуже активно вивчають досвід України застосування морських дронів. І ось цей досвід вони так само переймають, британці, країни Півночі, Північної Європи», - міркує Олександр Мусієнко.

За словами експерта, він не виключає, що НАТОвські навчання, зокрема у Фінляндії, передбачають моделювання зокрема нанесення ударів по російським кораблям саме за допомогою дронів. Отож, констатує він, росія має вже проблеми і в Балтійському морі, вони захищаються.

«І це насправді відбувається так, як у Чорному морі, дуже схожі речі в Чорному морі, те ж саме. Якщо подивитись час від часу на мапу, можна побачити, що може стояти під африканським прапором зараз в районі Севастополя якийсь борт, якийсь корабель. Але це неправда, тому що це стоїть якийсь російський корабель, який вийшов і шифрується від української розвідки, намагається збити з пантелику. Але не збивають, тому що по ним дрони все-таки доходять по воді. Тому Балтійське море – це цікавий момент, бачите, як росія там захищається і робить це за прикладом Чорного моря», - розповідає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що найбільше потрібно ЗСУ на цій стадії війни.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов прокоментував заяву американського сенатора-республіканця Ліндсі Грема про необхідність посилення мобілізації.