З 15 по 21 березня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 267 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 357 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 104 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 100 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 4 млн 29 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 24 млн 818 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 3 млн 899 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали місто Київ, Тернопільська та Чернігівська області.

Інспекцією Столичного округу направлено позов до Господарського суду м. Києва про відшкодування збитків, ПрАТ «АК «Київводоканал» на суму 24 млн 276 тис. 384 грн., заподіяних навколишньому природному середовищу внаслідок забору підземних вод з артезіанських свердловин без спеціального дозволу на користування надрами.

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на загальну суму 861 тис. 226 грн. за незаконну рубку 106 дерев та засмічення земель побутовими відходами, невстановленими особами, в межах регіонального ландшафтного парку «Дністровський каньйон», в лісовому урочищі на території Мельнице-Подільської селищної ради за межами населеного пункту с. Дзвинячка, Чортківського району. Матеріали направлено до ВП №1 (м. Борщів) Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 913 тис. 93 грн. за незаконну рубку дерев, невстановленими особами, в межах гідрологічного заказника місцевого значення «Струга», на землях Рудківського старостинського округу Новобілоуської територіальної громади Чернігівського району. Заяву про вчинення злочину направлено до Чернігівського РВП ГУНП в Чернігівській області.