Державною екологічною інспекцією Центрального округу посилюються заходи щодо запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на територіях природно-заповідного фонду Полтавщини.

23 березня 2024 року інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді було здійснено рейдові заходи в межах Кременчуцького та Кам’янського водосховищ щодо запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Полтавської області.

В ході заходу було складено протоколи за ст. 91 КУпАП, винесено постанову за ч. 3 ст. 85 КУпАП, виявлено та вилучено 13 безгосподарських сіток з ліски загальною довжиною майже один кілометр, за результатами яких складені відповідні матеріали.

заходи поліції та Держекоінспекції

Відповідно до законодавства водні живі біоресурси, які знаходилися у сітках та мали ознаки життя, повернуто назад до природного середовища, а решту - 227 кг виду: синець – 605 шт, лящ- 37 шт, карась- 9 шт, судак - 9, плітка- 636 шт, окунь – 12 шт, плоскирка – 417 шт. передано до реалізації з подальшим поверненням коштів до бюджету.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Показати ще

Відповідно до такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 575 «Про затвердження спеціальних такс обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно - заповідний фонд» проведено розрахунок завданої шкоди, заподіяної державі, що становить 1млн 478 тис. 316 грн. 91 коп.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природо-заповідного фонду, матеріали по даному факту направлено до правоохоронних органів з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.