Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, Джейк Салліван під час брифінгу у Києві не сказав нічого надто нового, але є дві речі, які зачепили український політикум і які тепер обговорюють. Перше, розповідає він, - це відсутність згадки про територіальну цілісність України, друге – це відновлення демократичних процедур.

«І наші політики почали це оцінювати критично: чи не змінилася позиція Сполучених Штатів щодо підтримки України в межах кордону 1991 року? Ми сподіваємось, що не змінилася, але, от, ну, конкретний факт, що не було згадки про територіальну цілісність», - зазначає Олесь Доній.

Ідеолог нагадує, що в Україні є елітний і суспільний консенсус, що територіальних поступок у бік фашистської російської федерації ми не дамо. Тому те, що Салліван не сказав про територіальну цілісність, міркує він, може бути якимось кроком до дискусії всередині еліт американських, але не українських.

«Отже, Сполученим Штатам доведеться шукати інші механізми впливу і тиску. От чи може бути таким механізмом впливу і тиску пошук компромісу щодо відновлення демократії? Ми з вами не знаємо, тому що тут може не збігатися суспільний інтерес і владний в Україні. Влада може не хотіти перевиборів і відновлення демократії, а суспільство на цей момент про це не думає, більшість принаймні суспільства згідно із соціологією думає тільки про війну», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що далі чекає росію після теракту у «Крокусі».

Також Знай.ua писав про те, що Сідєльніков розповів, чи усвідомлюють росіяни жах війни, яку вони розпочали в Україні.