Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Це не просто болісна тема, це одна з тем, чому я свідомо вирішив піти зі Служби. Я досі вважаю, що те, чим я займався в Службі, було найкращим у моєму житті, що я робив. Воно було неймовірно справжнє і все по-чесному. Те, що спонукало мене звідти піти, - я побачив, що я не служу народу України. Ми шукали і ми працювали не там і не проти тих. Служба безпеки із самого початку своєї появи в Україні займалася не тим і не так», - зазначає Олександр Новохатський.

Як розповідає експерт, у же пройшло 10 років, як він пішов з СБУ, і за цей час він багато чого передумав, перечитав, перемоделював і зрозумів, у чому проблема. За його словами, Україна отримала дуже поганий спадок від СРСР, СБУ залишилася у тому вигляді, у якому її створили ще в радянські часи, і ніхто її не реформував.

«Ми отримали інструмент, який неймовірно чітко знають наші вороги. Ми отримали інструмент, який запрограмовано видає результати. Їм не треба багато навіть там вербувати людей чи знаходити підходи. Вони знають, з чого складається цей інструмент, як працює, яку інформацію здобуває», - пояснює Олександр Новохатський.

Принагідно він згадує досвід Румунії, яка відмовилася від класичних схем контррозвідки спеціальних служб і застосували інший підхід, так само мала зробити й Україна. Особливість тут, розповідає експерт, у тому, що безпека – це робота з інформацією, і не важливо, хто і як її збирає, просто люди за комп’ютером без досвіду, головне – це далі центр обробки, у якому сидять люди з певним рівнем інтелекту, а не з вислугою літ.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що теракт у «Крокусі» - це ж не про Україну, а про росію, хто і як цим скористається, можливо, навіть кадиров.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому кремль ніяк не завадив теракту у «Крокусі».