Інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з працівниками Сектору поліцейської діяльності на воді Головного управління Національної поліції в Полтавській області під час проведення рейдових заходів з 29 по 31 березня 2024 року на території Ландшафтного заказника "Сулинський" виявлено браконьєрські знаряддя лову та порушення вимог природоохоронного законодавства.

За даний період виявлено та вилучено з води близько однієї тонни риби та 46 сіток загальною довжиною близько 2 кілометрів, про що складено акт виявлення і вилучення безгосподарського майна.

Живу рибу випустили в природне середовище, а решту - передали до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до Державного бюджету.

Крім того, складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення на громадян рибалок.

незаконний вилов риби

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Відповідно до такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 575 «Про затвердження спеціальних такс обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно - заповідний фонд» проведено розрахунок завданої шкоди, заподіяної державі, що становить 6 млн 479 тис. 616 грн. 64 коп.

Всі матеріали передано до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів реагування.