Про це він розповів у своєму блозі.

«На цьому етапі може йтися саме про навчально-тренувальні місії. Але треба пам'ятати, що ситуація на війні завжди в динаміці, що умови змінюються, відповідно до цих умов змінюються заяви, навіть рішення змінюється, а тим паче можуть змінюватися різні заяви, мотивація цих рішень і цих заяв. Тому не можна виключати того, що на якомусь етапі ці війська дійсно будуть, і будуть задіяні в інших завданнях», - пояснює Олександр Мусієнко.

Також експерт зазначає, що не треба плутати один момент: йдеться не про війська НАТО, як у нас люблять писати ЗМІ, а про війська країн НАТО, це, наприклад, Франція, Нідерланди, Британія, країни Північної Європи, Балтії можуть ввести війська в Україну.

«Так, вони можуть, але їм же ж не потрібно для цього рішення Брюссель. Тому що піти в Брюссель за цим рішенням означає його поховати або розглядати не знати скільки. Ну, і плюс його заблокують Угорщина і Словаччина, все», - зазначає Олександр Мусієнко.

Принагідно він згадує, що саме так зробила Польща із російською ракетою у своєму повітряному просторі. Тобто, пояснює експерт, Польща переклала відповідальність на НАТО, на Брюссель, щоб це вони вирішували, хоча насправді це суверенно право кожної окремої країни визначати, що збивати, а що – ні.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський пояснив, що захист народу від агресора – це не завдання простих людей, це те, що мала організувати і забезпечити держава.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, які переваги і ризики дають дрони для ЗСУ на фронті.