Про це він розповів у програмі «Особистість із Сергієм Дойком».

«Фактично саме посольство – це формальність, і роль посла – це роль, яка рухається протоколом. Це зручна роль, але вона дуже лімітована, на жаль, у нас (ред. – США). Тому що у нас багато хто хоче уваги, дуже багато країн, і ми дуже вибірково даємо доступ без лобістів», - зазначає Юрій Ванетик.

Щодо роботи українського посольства в США, розмірковує експерт, то воно не дуже ефективне. За його словами, якщо тільки це не елітна країна, яка є дуже важливою стратегічно для Америки, то посольство – це щось про символіку та роботу з якимись побутовими ситуаціями громадян.

А взагалі, стверджує гість програми, відносини мають розвиватися дуже активно та поза посольством. Звичайно, констатує він, є унікальні посли, є посольства, які мають великі бюджети та наймають грамотних лобістів, які їм допомагають відчинити двері, комунікувати з потрібними людьми.

«Можна особисто знати, але фактично це треба наймати консультантів, які надають доступ, які роблять план. Тобто практично успішні посольства – це ті, які наймають лобістів здебільшого з маленьких країн, з країн Третього світу, які не особливо важливі для Америки. Це просто реальність», - робить висновок Юрій Ванетик.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, що спонукає Європу більше допомагати Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко прокоментував інформацію про підготовку росії до можливого наступу на Харків.