Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Ну, bonjour, це чудово, оскільки Блінкен вже раз 15 літав на Близький Схід за останні 6 місяців, гадаю, він багато слів знає на івриті, на якихось арабських діалектах. Але річ не в цьому, це все для ЗМІ, журналістів. Так, красиво, держсекретар у Франції, bonjour тощо… Не для цього літав», - зазначає Дмитро Співак.

За його словами, тут слід зазначити, що Європа вийшла з-під тотальної залежності від росії з погляду енергоресурсів, але потрапила до економічної, фінансової, енергетичної, а отже, і політичної залежності від США.

І взагалі, стверджує гість програми, нинішня Європа закінчується, ніхто не знає, як будуватиметься, епохальних лідерів немає, ось тут Макрон, Шольц та Мелоні, все. Тож, констатує він, Макрон вирішив поборотися за лідерство такими войовничими методами – війська в Україну. До того ж, додає експерт, цю ідею не підтримали інші лідери.

«І Макрон залишився на самоті. Але ж він не може так з'їхати з цієї теми, інакше політично остаточно програє, дискредитує себе. Він продовжує цю історію, що, мовляв, так, ось, готуємо, і нас не треба захищати, і ось ми відправимо війська, і якщо по наших військах ударять росіяни, то ми не проситимемо НАТО про допомогу. Загалом, Блінкен приїхав його трохи вгамувати», - розмірковує Дмитро Співак.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гордон заявив, що більшість росіян огидні, як і сама росія, але згодом і вони вибачаться перед Україною за цей геноцид.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував ситуацію із допомогою від США.