Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Обов'язково наші спецслужби повинні контролювати, що пишеться в Telegram, тому що ти (ред. – власник каналу) маєш дуже великий вплив на людей. Де в telegram-каналі 500 людей, наприклад, ніхто блокувати не буде, хочу вас заспокоїти, але якщо у тебе 2 млн підписників, ти маєш на людей вплив, і ти повинен розуміти, що там пишеш», - зазначає Георгій Біркадзе.

Як він зазначає, у нас є Комітет Верховної Ради, який цим займається, от якщо його представники хочуть зустрітися із власником якогось телеграм-каналу, то чому би ні, якщо тобі немає чого ховати? Тим не менш, підкреслює експерт, якщо ти не хочеш показуватися, викривати свою особистість, поширюєш якісь російські наративи, то твій канал потрібно заблокувати, а самого тебе – посадити за ґрати. Тобто, констатує він, йдеться не про сам Telegram, а про окремі канали і нашу безпеку.

«Передусім повинна бути безпека. Ну, людина не може розповсюджувати, що там три бабці сказали. Конкретний приклад. Віталій Володимирович офіційно про це не каже, але телеграм-канали пишуть: Віталій Володимирович попереджає про наступ на Київ з білорусі. Звідки ти знаєш? От ти хто, що коментуєш це? Ти хто – голова ГУР? Хтось давав тобі повноваження, щоб ти таке говорив? Я вважаю, що це дурня просто, так не можна робити», - пояснює Георгій Біркадзе.

Такі випадки, стверджує він, це маніпуляція, якої ми не можемо допустити у часи війни, тут потрібен контроль. Коли ж війни не буде, додає експерт, будь ласка, кожен громадянин України може створити свій телеграм-канали і писати там усе, що хоче. Але сьогодні, нагадує він, ми ж бачимо всі ці затримки у ЗСУ, в УПЦ МП колаборантів, які, які працюють через Telegram, це хаос, тому що немає контролю.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, чи є шанси на скоре закінчення війни з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому ЄС проти націоналізації власності в Україні.