Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Потрібно зрозуміти тенденції у світі. Якщо у 2022 році зерно коштувала 300-350 євро, то, на жаль, сьогодні ми маємо 200 євро на зерно. Знизилася ціна, тому що у 2022 році була засуха, а у 2023 році в Європі також була засуха, але росія почала зерном, яке вкрала у нас, заповнювати світовий ринок», - розповідає Георгій Біркадзе.

За словами експерта, росіяни у цьому напрямку дійсно потужні, вийшли на перше місце по експорту у світі, хоча й торгують нашим краденим зерном. Як він пояснює, тут важливо, скільки збирає країна і скільки експортує, тому що, наприклад, Канада збирає зерна набагато більше, ніж росія, але не експортує, їй вистачає свого ринку.

Загалом же, міркує експерт, нам пора налагоджувати в Україні переробку свого зерна і вкладати гроші саме в це, щоб і бізнес, і уряд цим почали займатися. Тобто, констатує він, потрібно не експортувати, не продавати сировину, а робити з неї борошно, макарони тощо.

«Тобто вкладати гроші у виробництво, щоб у нас було декілька виробництв. У нас сьогодні сировина коштує 200 доларів чи євро. Щоб ви зрозуміли, якщо у нас буде повний цикл, ми можемо з тонни борошна заробляти 600-700 євро. От на що нам потрібно звертати увагу», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як убезпечити наші telegram-канали від впливу ворога.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман засудив позицію світової спільноти щодо війни росії проти України.