Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, десь з весни 2023 року крива західної допомоги Україні йшла вниз, пікові поставки по 5-6 мільярдів на місяць припали на кінець 2022 року, а далі були гомеопатичні пакети по 100, 200, 300 млн доларів, які не могли закрити навіть потребу у розхідниках та боєприпасах. Отже, констатує він, ця ситуація зріла давно, ще й Конгрес ніяк не може ухвалити пакет допомоги Україні.

«Чи є сьогодні критичний момент у тому сенсі, що є ризики прориву фронту і повномасштабного наступу версія 2.0? Ми не можемо знати, оскільки війна – це не лінійна історія, можливі і випадковості, можлива низка подій і, зрештою, героїзм окремо взятого воїна може відіграти величезну роль», - розмірковує Геннадій Дубов.

З іншого боку, зазначає він, війна – явище, що прораховується з точки зору забезпеченості Збройних сил. Тобто, пояснює експерт, Україна не має виробництва власних систем ППО, а росія має виробництво засобів далекого враження, тут результат очевидний. Отже, констатує він, питання полягає у допомозі Заходу, зокрема США.

«І загалом ці публікації можна як застереження якесь сприймати, це застереження насамперед американським сенаторам і конгресменам для того, щоб вони все-таки рішення це ухвалили», - наголошує Геннадій Дубов.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман засудив позицію світової спільноти щодо війни росії проти України.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як завадити путінові зробити з Харкова сіру зону.