Про це він розповів у своєму блозі.

«Одне з найбільших ресурсів для наповнення армії, ви будете здивовані, - у самій армії. Значна частина армійських кадрів ніколи не доходила до фронту. Про це вже достатньо багато пишуть, що у нас є кадри, офіцери або цілі підрозділи, які можуть існувати спокійно собі десь у різних регіонах, віддалених від фронту, і не сильно залучатися до виконання безпосередніх воєнних функцій, фронтових», - зауважує Олесь Доній.

За його словами, це вже існує десятиліттями, і зараз, за часи війни, стало дуже помітно, наскільки у нас у Києві роздуваються офіцерські кадрові структури. Як пояснює експерт, бюрократичні штати роздуваються у будь-якій системі, яка не має контролю, армія не може мати суспільного контролю, це об'єктивно, а держава, принаймні державна еліта не спроможна такий контроль здійснювати.

«Є цілі напрямки в армії, які можна залучити до фронту, які ми навіть з вами не обговорюємо. Наприклад, ТЦК. Я не розумію, чому функції ТЦК не можуть виконувати цивільні люди. Роздавати повістки, перевіряти медичний, психологічний стан, розподіляти військовозобов'язаних по військових частинах… Уявляєте, це кілька тисяч чоловік, яких можна вивільнити від цієї діяльності для потреб фронту», - міркує Олесь Доній.

Окрім того, розповідає він, ми чомусь не думаємо про прикордонні війська на західному кордоні з точки зору наповнення фронту. Адже, констатує експерт, виникає питання: кого вони захищають на кордоні з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунію, які є членами НАТО і ЄС, куди ми хочемо вступити, про що у нас у Конституції пише.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Позній розповів, коли, на думку українців, закінчиться війна і відбудуться вибори.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто і чому перешкоджає Україні виходити на європейський ринок.