З 05 по 11 квітня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 293 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 351 протокол про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 103 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 84 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 841 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 6 млн 666 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 65 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Одеська та Хмельницька області.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 106 тис. 703 грн. за вилов риби, громадянином, без дозвільних документів на спеціальне використання природних ресурсів у межах території природно-заповідного фонду, а саме у Тилігульському лимані, в межах Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», біля с. Кошари Южненської міської територіальної громади Одеського району. Матеріли направлено до Комінтернівського районного суду Одеської області.

Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію громадянину на суму 5 млн 737 тис. 88 грн., за незаконну порубку 651 дерева без документів дозвільного характеру, на території Деражнянської міської територіальної громади Хмельницького району в смузі відведення автодороги загального користування місцевого значення «Деражня – Явтухи» (дві сторони). Матеріали направлено до СБУ у Хмельницькій області.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще