Про це він розповів в авторський програмі Геннадія Кірії «Увага: Кірія» для каналу my.ua.

За словами гостя програми, щодо мобілізації є певні несправедливі постановки питання, зокрема, щодо того, хто займає ключові посади на державній службі, у силових органах. На його думку, пріоритет має бути у тих, хто має відповідну освіту і пройшов війну, от їх треба брати у НАЗК, НАБУ, ДБР, на посади суддів тощо. У приклад депутат ставить ТЦК, де зараз працюють ті, хто пройшли передову, хто має якісь каліцтва або поранення, і ці бійці та їхні діти мають мати пріоритетне право на вступ у вищі навчальні заклади.

«Тоді це зовсім інше відношення буде. От в чому справедливість ця полягає. Далі, це питання підняття грошового забезпечення тим, хто є на передовій і не лише на передовій. Це теж є стимул. Найлегше діяти батогом, але він ні до чого доброго не приведе. На мій погляд, справедливість повинна полягати в тому, щоб максимально стимулювати службу через різні речі і максимально зняти корупційні складові у цьому питанні», - пояснює Сергій Соболєв.

Щодо ухилянтів, зазначає він, були найбільші суперечки, більшість депутатів вимагали не порушувати Конституцію в плані ключових положень про права і свободи громадян, наприклад, щодо блокування карток. Принагідно депутат згадує, що, не встигла ця норма появитися в законі, як моментально наша банківська система втратила в перші два тижні більше 20 млрд гривень.

«Другий дуже важливий момент - це відношення держави до тих, хто пройшов фронт і прийшов, дай Бог, живим, неушкодженим, або не, дай Боже, отримав інвалідність. Ці люди, їх родини повинні отримати належну підтримку, яка повинна бути на все життя. До прикладу, у Сполучених Штатах це проглядається на всіх рівнях. Людина, яка служить в армії, має пріоритет у всьому. Якщо ми зможемо змінити дуже багато наших законодавчих актів, я думаю, що це змінить відношення і до мобілізації, і в цілому до військових», - підсумовує Сергій Соболєв.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що фонд на 100 млрд – не надто серйозна сума для такого потужного блоку, як НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як насправді можна наповнити фронт.