Про це він розповів у своєму блозі.

Передусім експерт зауважує, що не даремно Буданов говорив про плани росіян наступати наприкінці травня в інтерв’ю саме німецькому виданню. Так, констатує він, Німеччина тримає руку на пульсі щодо допомоги, обіцяла вже Patrіot, сподіваємося ще на IRIS-T із ракетами, адже ППО необхідне, і не забуваємо про Taurus.

«І невідомо, як буде з питанням американської допомоги. Ну, цього тижня вже буде ясність, зрештою, вже є пояснення від спікера Палати представників Джонсона про те, що буде голосуватися частинами допомога, тобто не пакетом. Усе ж таки наполягає Джонсон на тому, аби голосувалася окрема допомога Ізраїлю, окремо для України, для Тайваню, і плюс там ще санкції проти Ірану додаткові», - зазначає Олександр Мусієнко.

Окрім того, додає він, допомогу для України пропонують все ж таки розглядати і надавати у кредит, тобто такі умови, тож залишається чекати рішення конгресменів. За словами експерта, тут ще й свою роль відіграє нещодавня атака Ірану на Ізраїль, американська, британська та французька авіації швидко взялися збивати цілі, чого ми так і не бачили за роки війни в Україні, очевидно, через страх перед росією. Про невдоволення цією ситуацією, додає він, написало зокрема і видання The Wall Street Journal.

«І там є абсолютно правильні слова Джона Гербста, колишнього посла США в Україні, які я підтримую: можна захистити Ізраїль, не вступаючи у безпосередні бойові зіткнення з іранською армією, але при цьому збиваючи ракети і шахеди, випущені іранськими військами, і все нормально, а в чому тоді проблема збивати російські ракети, випущені росією, уникаючи прямого збивання російських літаків чи бойового зіткнення? Гербст каже, що, окрім як словами «страх» і «боязнь», такі дії США пояснити не можна», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що саме через відсутність допомоги від США росіяни і мають змогу зараз готувати свій контрнаступ.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чим голосовий помічник «Аліса» відрізняється від путіна.