Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, нещодавно ми побачили, як путін у розмові з лукашенком зізнався у злочині проти України, зокрема, йдеться про бомбардування Трипільської ТЕС. Принагідно він нагадує, що це один із найважливіших елементів української енергосистеми, і росіяни обстріляли його нібито у відповідь на українські удари по енергосистемі рф.

«Але у будь-якому разі після цього зізнання путіна не можна буде стверджувати, що якісь стрілочники, якісь офіцери середньої чи вищої ланки натискали кнопки, не знаючи того. Фактично ми маємо зізнання путіна для Гааги, для міжнародного трибуналу. Сховатися за офіцерами середньої ланки путіну тепер саме по цьому обстрілу не вдасться», - підкреслює Олесь Доній.

Згідно з версією путіна, розповідає він, росія нібито не обстрілювала енергетичні об'єкти України взимку з моральних причин, а тепер розпочала ці атаки тільки через відповідні удари з боку самої України. Тим не менш, констатує ідеолог, можна підняти папери і подивитися, скільки загинуло українців за зиму і по скількох об’єктах била росія, тому крокодилячим сльозам путіна вірити не варто.

«Винний один у знищенні – це гад путін і загалом фашистка росія. А про відповідальність можна говорити щодо української влади, безперечно. Тому що кошти виділялися на системи захисту, і невідомо, куди вони зникли. Зараз є інформація, що буцімто ці гроші не доходили саме безпосередньо до Трипільської ТЕС. Це все треба досліджувати, але ще раз підкреслюю, сам особисто путін зізнався. Україна повинна готувати зокрема документи і до міжнародного трибуналу», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що саме через відсутність допомоги від США росіяни і мають змогу зараз готувати свій контрнаступ.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чим голосовий помічник «Аліса» відрізняється від путіна.