Обманки, які створюють враження, що це летить F-16, - Олександр Мусієнко про стратегію ЗСУ

Про це він розповів у своєму блозі.

«Кулі, які використовуються і залітають дуже високо на територію росії час від часу, використовують системи РЕБ, радіоелектронної боротьби, приманки чи обманки, які створюють враження, що це летить F-16, причому враження, що це летить F-16 ще й з відповідною швидкістю», - розповідає Олександр Мусієнко.

Тобто, пояснює він, у ворога на радарі з'являються цяточки, у ворога пеленгується сигнал, помітно, що це летять F-16. І вони нічого не можуть зробити з цим, констатує експерт, бо перевірити інакше, окрім як через радар, неможливо, летить високо, а збити його із систем ближнього, середнього радіусу дії практично неможливо. І, знову ж таки, додає він, атакують F-16, росіяни в паніці, ой, що робиться, вони вже там і навіть про F-22 Raptor почали говорити.

«Що відбувається у цей момент? На радарі дуже багато цілей, і вони фіксуються їх як F-16 і українські дрони, наприклад. Перше, що відбувається, - ворог починає застосовувати С-300 і С-400, особливо С-400 дуже цінні і дорогі ракети. Відповідно, іде провокація на застосування цих систем, на те, що витрачає росія дуже дорогі ракети, на які потрібно час, щоб виготовити. І ще, крім того, знесилює власне ППО, тобто вона витрачає на певній ділянці ці засоби», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Левченко розповів, чому Захід може бути проти ударів України по НПЗ рф.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи буде Україна готовою до нового наступу росіян наприкінці травня.