Про це вона розповіла на каналі «UKRAINE THE BEST».

Як розповідає експертка, український авангард існував десь із 1910-х років, тоді Україна дуже потужно входила у різні види мистецтва, і в театр також, хоча й трошки пізніше, із запізненням. Тим не менш, констатує вона, тут у нас є така проблема, що, коли говорити про український театр, то говориться завжди саме про класичний, про наших корифеїв.

«Ми всі знаємо, що у нас був театр корифеїв, що у нас був Карпенко-Карий, що у нас був Кропивницький, Старицький тощо. А потім у нас дуже невеликий період модернізму в театрі, на відміну від Європи, це Вальд, припустимо, це величезний такий культурний шар. Але зразу український театр так просто вплигує в авангард, і у нас зразу починається буяння авангарду, такий вибух», - пояснює Ганна Веселовська.

Загалом же, міркує вона, театр – це дуже публічне мистецтво, ну, принаймні тоді, зараз це трошки інакше, але в театрі можна було зразу презентувати свій твір та отримати гонорар, от це теж важливо для художника.

«І тому буквально всі художники, якщо ми говоримо про 1920-ті роки, умовно кажучи,1919, 1920й рік, то більшість художників, які були в Україні, у Києві зокрема, та й у Харкові, всі займалися такими авангардними пошуками, працювали в театрі, і це залишилось, слава Богу», - розповідає Ганна Веселовська.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Києві відбулася виставка відомого українського художника Анатолія Криволапа.

Також Знай.ua писав про те, що Яценко розповіла, чому Пугачова і Галкін зайняли проукраїнську позицію у війні.