Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Я взагалі вважаю, що цей закон порушує чималу кількість конституційних норм, але ніхто на це не зважає. Ви ж розумієте, що у нас суспільство, як виявилося, станове, тому ті, хто ухвалюють такі закони, які суперечать основним принципам основного закону України, вони ніби поза грою, а ось звичайні люди – прямі учасники подій», - стверджує Віталій Дикий.

На його думку, ми повинні бути рівними, так, зрозуміло, що є ключові особи, але те, що відбувається, хто заброньований, хто не матиме відношення до цих процесів тощо, насторожує. Загалом, констатує журналіст, президент підписав, тут було багато суперечок, але він припускав, що так і буде, оскільки, очевидно, він і близькі до нього люди – ініціатори посилення мобілізації.

Також гість програми зазначає, що норми закону будуть реалізовані не відразу, вони набирають чинності через 2 місяці, через 4 місяці, через 6 місяців, і це все викликатиме відповідну реакцію суспільства. Крім того, додає він, цікаво буде подивитися за судовими процесами, а я нагадаю, що деякі пункти цього закону можуть бути через якийсь проміжок часу у верховному суді переглянуті.

«Загалом у мене дуже багато негативних пунктів з цього питання. Мені здається, що через тиждень юристи, ясна річ, які вже отримали певний шмат роботи, будуть представляти спірні статті та пункти цього закону, виносити на загальне обговорення фактично. І я думаю, що це цікава така буде історія, за якою ми всі, журналісти, слідкуватимемо і робитимемо висновки», - підсумовує Віталій Дикий.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи буде Україна готова до нового наступу росіян наприкінці травня.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманова розповіла, чи зараз готуються переговори з рф.