Про це заявив журналіст Володимир Бойко.

Він зазначає, що кримінальне провадження щодо Шабуніна було зареєстроване за його заявою ще у грудні 2023 року. Але відтоді справа не рухалася. Тож у квітні 2024 року суд зобовʼязав територіальне управління ДБР у Києві невідкладно розпочати досудове розслідування про самовільне залишення Шабуніним місця служби.

Бойко припускає, що таке затягування повʼязане з тісним знайомством Шабуніна із заступником директора ДБР Романом Олефіренком. «Це, часом, не ви наказали не розслідувати справу відносно Шабуніна й навіть заборонили йому (слідчому – прим.) виконувати рішення суду?» - цікавиться Бойко.

Він заявив, що їх познайомив колишній директор НАБУ Артем Ситник, з яким Олефіренко не просто приятелює, а й має квартиру по-сусідству в центрі Києва.

Нагадаємо, ДБР розслідує дві кримінальні справи щодо Шабуніна - за ухилення від мобілізації та підробку документів НАЗК.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Раніше ексміністр охорони здоров’я Уляна Супрун визнала, що робота українських антикорупціонерів на Заході зіграла проти інтересів України під час війни. І саме через це партнери зараз не надають нашій державі зброю.