Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексією Буряченком.

«Якщо говорити загалом, у чому мінус децентралізації, я з політичної точки зору скажу. Ми побачили посилення протистояння по лінії центральна і місцева влада. Місцевій владі легше перекидати стрілки на центральну, прикриваючи певні свої огріхи, хоча людям вони не розповідали. У певних моментах місцевій владі вже дали повноваження на це, і навіть є ресурс, але через недосвідченість конкретних громад цим легко було маніпулювати», - пояснює Ігор Чаленко.

Або, додає він, це відбувається з інших причин, наприклад, працює політичний фактор. Тобто, констатує експерт, ми ж розуміємо, що центральній владі вигідно комунікувати зі своїми однопартійцями, які знаходяться в органах місцевого самоврядування тощо.

Як пояснює Олексій Буряченко, основний фактор, який потребує покращення, це те, що ще з радянських часів у нас місцеве самоврядування – це придаток, тобто це про покосити траву, пофарбувати лавочки, забезпечити роботу громадського транспорту тощо. Зараз же, констатує він, повноважень і обов'язків набагато більше, і не даремно центральна влада може десь і опертись на місцеву, але і велика кількість ВПО, виплати, допомога військовим – це все місцева влада і її бюджет.

«Але проблема як була, так і вона є – представництво інтересів на центральному рівні. Через кого? Через депутатів-мажорів? Ну, це смішно, погодься, це взагалі не про те. Через список? Через кого? Проблема», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гай-Нижник заявив, що Україні пора почати будувати стратегію своєї геополітики.

Також Знай.ua писав про те, що Дикий попередив про майбутні скандали через посилення мобілізації.