Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, конгресвумен Вікторія Спартц, українка за походженням, пропонувала виключити з пакету для України практично все важливе і вагоме: можливість брати зброю з американських складів, замовляти її у виробників, узагалі забрати допомогу у кредит тощо. Тобто, констатує він, усі її правки були спрямовані на зменшення впливу законопроєкту, який мав і так всі шанси бути прийнятим.

«Нагадаю, що Вікторія Спартц належить до радикального крила республіканців. Для того, щоб ухвалили зараз цей законопроєкт, були необхідні голоси всіх демократів, а їх меншість у Конгресі, і частини республіканців. Проголосувала майже половина республіканців без Вікторії Спартц. Отже, феномен людини, яка є етнічною українкою, яка була громадянкою України, яка переїхала до Сполучених Штатів Америки, це її право, стала ще американкою», - підкреслює Олесь Доній.

Ідеолог нагадує, що Вікторія Спартц – українка за правом землі, за народженням, але вона не хоче нас підтримувати, принаймні поки не буде проголосований який-небудь законопроєкт на підтримку південних кордонів США. Тобто, стверджує він, це формальна відмазка, і вона не хоче підтримувати Україну.

«Окрім етнічності, є ще світоглядні цінності. І чи війна у нас відбувається лише етнічна російсько-українська, чи ще світоглядна? А якщо світоглядна, то які саме світоглядні цінності для нас важливі? Чим ми відрізняємось від російських фашистів, зрештою, від всього світу, а в чому збігаємося з націями, із якими ми хочемо дружити? У нас, на жаль, цієї дискусії так нормально за 30 років і не вийшло», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Сапронов розповів, як став ідентифікувати себе українцем і зрозумів, що росіяни – наші вороги.

Також Знай.ua писав про те, що Чаленко назвав мінуси децентралізації в Україні.