Основне завдання цього саміту – засвідчити, що міжнародне право непорушне, а та держава, що дозволяє собі порушувати це право, має нести найсуворішу відповідальність.

Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Світові лідери виходили з різними ініціативами врегулювання розв’язаної росією війни. Але щоб війна закінчилася справедливо і був справедливий мир, Україна і Президент Володимир Зеленський вийшли з Формулою миру, що включає 10 пунктів, які базуються на міжнародному праві, статуті ООН, рішеннях Генасамблеї ООН, гуманітарному праві, Женевських конвенціях. Сьогодні ми апелюємо до світової спільноти, що міжнародне право є непорушним. Це глобальне завдання саміту миру», - зазначив парламентарій.

Він наголосив, що та держава, яка дозволяє собі порушувати міжнародне право, має нести найсуворішу відповідальність.

«Уже є перше рішення про конфіскацію російських суверенних активів, тому я переконаний, що саміт стане першим глобальним кроком до справедливого миру в Україні. Проведена величезна робота з дипломатичним корпусом в Україні, проведена велика робота главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком з радниками світових лідерів із зовнішньої політики та політики безпеки. Цей фундамент дасть нам можливість прийти до справедливого миру, що базуватиметься на міжнародному праві, як і українська Формула миру», - підкреслив народний депутат.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

За його словами, останні рішення США та лідерів багатьох європейських держав щодо підтримки України доводять, що наша держава сьогодні стоїть на вістрі архітектури безпеки Європи й усього світу.