Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

Як пояснює гість програми, бомбосховище – це повноцінне місце перебування людей певний період часу, яке відповідає ДБН, принципам безбар’єрності і забезпечене усім необхідним, тож висока вартість обґрунтована. Тим паче, додає він, коли вартість бетону росте, а якщо це СПП (споруда подвійного призначення), то приміщення після війни має повноцінно служити іншим цілям.

«Щодо ситуації масштабування об'єктів цивільного захисту населення, ну, мабуть, воно не досконале. Ситуація яка? У сьогоднішній складний час країна повинна захищати своє населення, захищати з точки зору не економії, ну, мабуть, якогось системного підходу реалізації норм через будівництво, реконструкцію об'єктів, які необхідно і можливо реалізувати у швидкий час за недурні кошти», - пояснює Віктор Лещинський.

Також, додає експерт, це, звісно, має відбуватися з урахуванням норм фахівців з Міністерства оборони, з інших відомств, відповідно, використовуючи лабораторні висновки і висновки випробувань конструкцій. За його словами, треба спростити систему таким шляхом, щоб реалізація цих об'єктів була і не дуже космічно дорога, і відбувалася швидко.

«Але маємо те, що маємо, і наразі ми маємо сьогоднішній ДБН, ми маємо перші запроєктовані об'єкти в країні. Я дивився проєкти у Києві щодо СПП, але більше нічого не можу сказати з професійно-етичної точки зору. Рано чи пізно це все буде реалізовано. Воно буде точно не дешевше, зважаючи на постійне підняття інфляції, ризики, нестабільну ситуацію і підняття цін на матеріали. Ми будемо спостерігати лише недешеві варіанти реалізації», - розповідає Віктор Лещинський.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максимуза розповіла, кого ще НАБУ спіймає на схемах і корупції.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, де будуть наступні контратаки ЗСУ.