Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Принагідно експерт згадує про свої зустрічі із певними республіканцями, які якраз і довели, що розуміють наші потреби. Зокрема, розповідає він, один військовий ексконгресмен, полковник прямо сказав, коментуючи ситуацію із затримкою допомоги, що, на жаль, немає Джона Маккейна, і вони дуже шкодують через це, інакше було би все по-іншому.

«Я ще зустрів одного чоловіка, також ексконгресмена, нас було п'ятеро людей, зранку поїхали з ним снідати. Він такий раз – і українською мовою. Йому років 70. Ми роти роззявили, питаю, звідки він знає українську. А він каже, що народився у Львові, тато був поляком, а мама з України, тому він вільно спілкується українською. Я його обійняв, кажу, дуже круто. І він мені каже: «Ви подивіться, як декілька республіканців з’їхали з глузду, і вони зробили все, щоби ми не отримали зброю», - розповідає Георгій Біркадзе.

А щодо зміни риторики республіканців і успішного голосування за допомогу Україні, то тут, міркує він, справа у лобізмі. На думку експерта, тут свою роль зіграли американські компанії, які виробляють зброю, адже 50 млрд доларів нашої допомоги залишаться у США і прибудуть в Україну саме у вигляді зброї, це космічна сума.

«Тому я вважаю, що сьогодні все наклалось одне на одне. Тобто це попрацювали лобісти, які продають зброю, це попрацював наш уряд, це попрацювали депутати, які туди приїжджали, Шмигаль там був», - стверджує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу.

Також Знай.ua писав про те, що Лещинський назвав головні проблеми будівництва бомбосховищ.