От і Міністр агрополітики Сольський вніс заставу та продовжує керувати всією аграрною сферою воюючої України. Про це пише офіційний сайт Міністерства, уточнивши, що Микола Сольський вніс заставу у сумі 75,5 мільйонів гривень та продовжує виконувати повноваження Міністра аграрної політики політики та продовольства. Нагадаю, що НАБУ звинуватило Сольського у причетності до складу злочинної групи, яка заволоділа державною землею на загальну суму в 481 мільйон гривень, а Вищий антикорупційний суд 26 квітня 2024 року обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 червня із можливістю внесення застави у сумі 75, 5 млн.

Наймізерніша застава була передбачена для сумновідомого чиновника Міноборони та колишнього фаната Януковича-Путіна Олександра Лієва. Його звинуватили у заволодінні понад 1,5 МІЛЬЯРДІВ гривень шляхом махінацій із закупівлями боєприпасів для ЗСУ, а ВАКС передбачив внесення застави лише у 50 мільйонів гривень. Тобто застава складала 3 відсотки від ймовірної суми мародерства!

Найцинічнішою заставою від ВАКС варто вважати багаторазову зміну у бік її зменшення для колишнього Голови Верховного Суду Всеволода Князєва. Суд ухвалював рішення спочатку про заставу у 107,3, потім 75, 55, 45, 35, 27, 20 і врешті 18,16 млн.грн.

Про маніпулювання інститутом застави для ВІП-українців можна писати протягом всього дня…

Тут варто зазначити, що однією із головних мотивацій виборців Зеленського було віра у перемогу його команди над корупцією. Антикорупційна тема була визначальною у всій передвиборчій кампанії Зеленського та займала вагому частину його перевиборчої програми. Процитую фрагмент президентської програми офіційно зареєстрованої в ЦВК вже більш як 5 років тому:

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

«Не боротьба з корупцією, а перемога над нею»

«Не вкради!» - основна заповідь у боротьбі з корупцією.

Нульова толерантність до корупції на всіх рівнях. Підозрюваний у корупції не вийде під заставу. Засуджений за корупцію отримає конфіскацію майна і довічну заборону обіймати державні посади…»

І тут виникає запитання:

скільки часу і корупційних скандалів серед ВІП-посадовців ще треба чекати, щоб були виконана передвиборча обіцянка не лише про ліквідацію застави та довічну заборону обіймати державні посади, а й про перемогу над корупцією?